400e bruiloft bij het Centraal Ketelhuis


Aan de bruiloft van Julius (32) en Simone (29) zat een speciaal tintje: het kersverse echtpaar was het 400e stel dat hun bruiloft vierde in het Centraal Ketelhuis in Amersfoort. Reden genoeg voor een extra glas champagne!

Geschiedenis is er al genoeg geschreven op de Wagenwerkplaats in Amersfoort. Het Centraal Ketelhuis herinnert aan de spoorwegbouw in Nederland. Decennialang werden hier tal van goederenwagons onderhouden en opgeknapt. Dat verleden wordt anno 2018 nog steeds gekoesterd. Het Centraal Ketelhuis is echter verbouwd tot een sfeervolle, industriële feestlocatie, waar het voor lunch, high tea, zakelijk evenement en grote feesten en partijen tot en met 350 gasten goed toeven is.

Eerder dit voorjaar werd een nieuwe mijlpaal aan de rijke geschiedenis van het Centraal Ketelhuis toegevoegd. Het 400e bruidspaar vierde hun grote dag in dit rijksmonument. Die eer viel te beurt aan Julius en Simone, die ervoor kozen om hun hele huwelijksdag in en om Het Centraal Ketelhuis te vieren. Ook de huwelijksceremonie werd hier voltrokken. Het Centraal Ketelhuis is tenslotte een officiële trouwlocatie van de gemeente Amersfoort.

Met familie en vrienden beleefden zij een onvergetelijke dag. "We hebben van elke minuut genoten, mede dankzij het team van Het Centraal Ketelhuis. Diner en feest waren tot in de puntjes verzorgd", blikt het kersverse echtpaar terug. Zij zijn erg te spreken over de gastvrije opstelling van het team van het Centraal Ketelhuis. ,,Vanaf de allereerste kennismaking werd direct met ons meegedacht over de concrete invulling van onze bruiloft. Dat stelde ons gerust, zowel tijdens alle voorbereidingen als op de grote dag zelf."

Het stel was meteen enthousiast toen zij voor het eerst het Centraal Ketelhuis met zijn industriële erfgoed en vintage elementen bekeken. "Het complex oogt rauw en authentiek, maar is tegelijkertijd ook modern en warm. Voor die combinatie zijn we gevallen." Die keuze bleek net als voor 399 andere trouwlustige stellen de juiste. ,,Een intieme, maar ook uitbundige bruiloft. Het was de mooiste dag uit ons leven."

Trouwplannen, de viering van een jubileum of een zakelijke bijeenkomst? Op 27 mei wordt er een Open Huis georganiseerd. We vertellen jullie onder het genot van een drankje graag over alle mogelijkheden van Het Centraal Ketelhuis. De locatie is geschikt voor groepen tot 350 personen en bevindt zich op loopafstand van het station Amersfoort Centraal. Kom je met de auto? Ook dan is de locatie heel goed te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid op het grote parkeerterrein. Kijk voor meer informatie op www.centraalketelhuis.nl of neem direct contact op via telefoonnummer 088-0001595.

NB: Uit privacyoverwegingen zijn de namen van het bruidspaar gefingeerd. Het stel uit de foto correspondeert niet met de personen uit de tekst.

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!