Het nut van een vergadering buiten de deur


In het bedrijfsleven wordt er veel vergaderd. Deze vergaderingen vinden vaak plaats in de dezelfde ruimtes. Het is daarom zeker niet verkeerd om af en toe de deur eens uit te gaan om op een andere locatie tot goede ideeën te komen. Een inspirerende omgeving is vaak beter voor de productiviteit en dus zeker een aanrader. Lees hier vier redenen waarom vergaderen op een externe locatie succesvoller is.

Vol energie
Door te vergaderen op een externe locatie rijden alle werknemers in de ochtend er zelf naartoe. Met als doel; vergaderen. Je geeft direct een bepaalde lading en prioriteit mee aan een agendaonderwerp en is niet meer een overleg tussendoor. Hierdoor zijn de medewerkers actiever en is het niet een snelle bespreking tussendoor. Iedereen gaat met aandacht en energie de vergadering in.

Veel voordelen
Nu jullie een vergadering buiten de deur houden kunnen jullie in alle rust de onderwerpen bespreken. Niemand wordt tussendoor gestoord door een andere collega en werknemers hebben zelf ook minder de neiging om even snel iets anders te doen. In de middagpauze kan iedereen op de locatie genieten van een goed verzorgde lunch om daarna weer met frisse energie verder te gaan. Daarnaast zijn op een vergaderlocatie alle verdere benodigdheden aanwezig en geregeld en kun je direct starten met het doel van de dag.

Betere samenwerking
Een externe locatie is een nieuwe omgeving voor iedereen. Hierdoor worden vaste rolpatronen gemakkelijker losgelaten en nodigt het mensen uit om op een andere manier met elkaar om te gaan. Dit maakt de vergadering een stuk efficiënter. Je kunt dit extra versterken met een activiteit, zoals een boswandeling maar ook een actieve teambuildingsactiviteit. Hulp nodig? Wij denken graag met je mee over de invulling van deze dag.

Nieuwe inspiratie
Veel vergaderingen vinden plaats in dezelfde kantoorruimte. Een prima ruimte, maar voor nieuwe ideeën kun je het beste begeven in een nieuwe omgeving. Een inspirerende omgeving vinden is helemaal niet moeilijk. Kies bijvoorbeeld voor een stoere en industriële locatie zoals Het Centraal Ketelhuis. Deze unieke locatie prikkelt de zintuigen en zorgt voor goede ideeën. Het is zelfs uit onderzoek gebleken dat vergaderen op een externe locatie de effectiviteit verhoogd en de concentratie bevordert. 

Wil je een intern evenement organiseren in Het Centraal Ketelhuis? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Neem contact op Jouw zakelijk evenement in Het Centraal Ketelhuis

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!